Vragen van stemmers

Het kan zijn dat je als stemmer vragen hebt over de verkiezing of over het stemmen zelf. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen dan vind je onderaan het contactadres van de organisatie zodat je jouw vraag kunt stellen.

1. Hoe kan ik zien wie er genomineerd zijn?
Kijk in het overzicht van de genomineerden. Staat jouw favoriete horecagelegenehied er nog niet tussen? Tip hier jouw favoriete horecagelegendheid.

2. Mijn favoriete horecagelegenheid staat er nog niet tussen. Hoe meld ik die aan? 
Staat jouw favoriet nog niet in de lijst van genomineerden? Laat de horecagelegenheid weten dat de verkiezing begonnen is. Zij kunnen zichzelf nomineren via de website. Tip hier jouw favoriete horecagelegendheid.

3. Wie mogen er genomineerd worden?
De horecagelegenheid dient een statutair gevestigde onderneming binnen Nederland te zijn. De organisatie beoordeelt of een horecagelegenheid wordt toegelaten tot de verkiezing.

4. Wanneer ik mijn postcode invoer tijdens het stemproces, krijg ik de melding dat de postcode ongeldig is.
Nieuwe postcodes worden soms nog niet herkend, vul in dat geval een andere postcode uit de woon- of vestigingsplaats in.

5. Ik woon in het buitenland en wil graag mijn stem uitbrengen, maar mijn postcode wordt niet geaccepteerd.
Buitenlandse postcodes worden niet geaccepteerd, omdat dit een verkiezing is voor mensen die in Nederland woonachtig zijn. Vul in dat geval een andere postcode uit de woon- of vestigingsplaats van de genomineerde in.

6. Ik ontvang geen bevestiging van mijn stem per e-mail.
Controleer eerst of de bevestiging in de ongewenste berichten / spambox terecht is gekomen. Is dit niet het geval, dan kan je via deze link opnieuw een bevestiging aanvragen. 

7. Kan ik in meerdere categorieën stemmen?
Ja, dat kan. Je kan per categorie 1 keer stemmen. Let op dat je eerst de stem bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt.

8. Hoe kan ik zien hoeveel stemmen mijn favoriete genomineerde heeft ontvangen?
Een aantal maal wordt er een tussenstand gepubliceerd. Deze tussenstanden kan je zien op de pagina Tussenstand. Tussen de momenten van publicatie van de tussenstand in, is het niet mogelijk om te zien hoe vaak er op jouw favoriete genomineerde is gestemd.

9. Mijn email adres wordt niet herkend, kan ik nu wel stemmen?
Controleer of er geen spatie achter je emailadres staat. Daarnaast ziet het systeem sommige domeinen waaronder @inbox.com als oneigenlijke e-mailadressen ook wel 'wegwerp e-mailadressen' genoemd. De herkomst en echtheid van dergelijke e-mailadressen kan niet worden geverifieerd en dus kan er helaas niet mee gestemd worden. 

10. Het lukt mij niet om te stemmen via de mobiele website
Mocht het voorkomen dat het niet lukt om via de mobiele website te stemmen, dan zit rechtsboven op de mobiele website een button waarmee je naar de normale website gaat. Je kan dan op de normale website alsnog stemmen.

11. Hoe kan ik stemmen op mijn favoriete Food Influencer?
Bij het uitbrengen van een stem op een genomineerde horecagelegenheid kan je in de laatste stap van het stemproces een stem uitbrengen op jouw favoriete Food Influencer. De Food Influencer met de meeste stemmen wint de titel Food Influencer van het Jaar.

12. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan 1 oktober tot en met 11 november 2020 gestemd worden.

13. Hoe worden de winnaars bepaald?

Categorieën met titels per gemeente, provincie en landelijk:

 • Cafe van het Jaar
 • Restaurant van het Jaar
 • Cafetaria van het Jaar
 • Koffiezaak van het Jaar
 • Lunchroom/Broodjeszaak van het Jaar
 • Sportkantine/Clubhuis van het Jaar

De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald door de online stemronde. De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar in bovenstaande categorieën wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de provincie winnaars.

Categorieën met titels per provincie en landelijk:

 • Hotel van het Jaar 
 • Strandpaviljoen van het Jaar
 • IJssalon van het Jaar
 • Tankstation met shop
   

De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar in bovenstaande categorieën wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de provincie winnaars.

De winnaar per subcategorie wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar bij de foodtrucks wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de winnaars van de categorieën.

Voor alle categorieën geldt:

Horeca-gelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger kunnen een Gold Award ontvangen.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, neem dan contact op met vragen@horecaprijzen.nl.

Deze verkiezing is powered by
leegNLPOleeg2Vote Companyleeg3

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details