Over de verkiezing

Nomineer jouw Omroepvrijwilliger van het jaar

Stel je eens voor: een lokale publieke omroep zonder vrijwilligers. Dat is onbestaanbaar.

Zo’n 20.000 intern opgeleide vrijwilligers zetten zich iedere dag, vanuit verschillende rollen, in voor hun omroep en de onafhankelijke lokale nieuwsvoorziening.

Met de uitreiking van de titel Omroepvrijwilliger van het jaar staan we stil bij de belangrijke rol die de vrijwilliger speelt binnen al die omroepen - van klein naar groot - en willen we ze de erkenning en waardering geven die ze verdienen.

We roepen omroepen dan ook op om een vrijwilliger binnen hun omroep te nomineren om hem of haar in het zonnetje te zetten. Dat kan natuurlijk een lastige keuze zijn, maar wellicht is er net die ene vrijwilliger die dit jaar die extra aandacht verdient. Dat kan gaan om een bijzondere bijdrage of prestatie die is geleverd. Of juist die persoon die er altijd is om de omroep en anderen te helpen. Het kan die drijvende kracht zijn achter de schermen.

De Omroepvrijwilliger van het jaar wordt gekozen door de omroepen zelf.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Het is eenvoudig. Vul het formulier in met onder meer de motivatie en stuur je aanmelding in. Aanmelden kan van vrijdag 1 april tot en met woensdag 13 april. Kies als omroep één vrijwilliger die je dit jaar zou willen nomineren zodat je duidelijk campagne kan voeren voor deze persoon. 

 

Stemmen

Van dinsdag 19 april tot en met dinsdag 17 mei kan er door de omroepen gestemd worden op de kandidaten die zijn voorgedragen.

 

Nominaties

Op donderdag 19 mei maken we de vijf genomineerden bekend die de meeste stemmen hebben ontvangen.

 

Uitreiking

De uitreiking van de Omroepvrijwilliger van het jaar vindt plaats tijdens de Lokale Media Awards op vrijdag 10 juni 2022 in Beeld en Geluid te Hilversum. 

Deze verkiezing is powered by
leegNLPOleeg2Vote Companyleeg3

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details